Päivähoitomaksu


Mitä päivähoito maksaa meille?

Yksityisen päivähoidon palvelusetelin arvot ja omavastuuosuuden laskeminen

Kun perhe on saanut myönteisen hoitopaikkapäätöksen Pitkäniemen päiväkodista, he voivat hakea palveluseteliä hoitopaikkakustannusten keventämiseksi. Nokia, Tampere, Pirkkala ja Ylöjärvi myöntävän palveluseteleitä asukkailleen, joilla on varhaiskasvatuspaikka Pitkäniemen päiväkodissa.

Palveluseteli on lapsikohtainen. Sen arvo määräytyy lapsen iän, perheen koon ja bruttotulojen sekä lapsen hoidon laajuuden perusteella. Palvelusetelin arvo on euromäärä, joka saadaan, kun palvelusetelin enimmäisarvosta vähennetään lapsen hoitomaksu. Hoitomaksu määräytyy samoin perustein kuin kunnallisen päivähoidon maksu. Arvio päivähoitomaksusta -laskuriin pääset tästä.

Perheen maksettavaksi jää palveluntuottajan määrittelemän hoitopaikkahinnan ja tulosidonnaisen palvelusetelin arvon välinen erotus. Palveluntuottaja voi periä omavastuuosuutena suurempaa tai pienempää päivähoitomaksua kuin kunnallisessa päivähoidossa. Päiväkoti määrittelee itse kesäajan ja vähäisemmän hoidon tarpeen vaikutuksen omavastuuosuuteen.

Asiakas maksaa asiakasmaksun suoraan päiväkodille. Kunta maksaa päiväkodille palvelusetelin arvon.